18 Haziran 2013 Salı

Yeşil Mercimek Pilavı


İç Anadolu da yaşayanlar mı bilir , yoksa her evde mi yapılır;  yada bilinip , duyulmuştur ama yapılmamıştır.
Galiba hepsi olabilir.
Ara ara yaparım, hem yeşil mercimek sevdiğimden hemde baya bir faydalı olduğundan yapma gereksiniminde bulunurum.
Küçükken annemler, babaannemler yapar severek yerdim.Evlenince de evimde sık sık yaptığım bir pilavdır kendisi.
Hem sağlıklı, hem uzun süre tok tutar.

Öğle arasında yanında ,içeceğiniz 1 bardak ayran ile çok lezzetli olur..

Bu besleyici pilavın tarifi ise şu şekilde;


Tencereye yarım su koyuyoruz ve 1 bardak yeşil mercimeği haşlıyoruz.Haşlanınca yani mercimekler yumuşamaya başlayınca; 1 su bardağı bulguru ilave ediyoruz.TBulgurla pişmesini sağlıyoruz.tuz+k.biber+pul biber ekliyoruz.Suyunu ayarlayıp çekmesini bekliyoruz.Bulgurlar da pişince de yağda kızdırdığımız tereyağ ve naneyi üzerine döküp  kapatıyoruz.Demlenince servise alıyoruz.

Hem yeşil mercimek, hemde bulgur pilavı olduğundan oldukça besin kaynağı yüklü bir pilav.

Yiyenlere, yapanlara,yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun.

Sevgilerle..