29 Mayıs 2013 Çarşamba

Ne Diyorsunuz?

Bu şeker mi şeker , tatlı mı tatlı ruju kullananlar var mı?

Bana hep bu renkler olsun tamam zaten:)

Kullananlardan yorum bekliyorum?

Hoşçakalın.....

Ya ama olmaz ki..

Ya ama ben bunları parçalarım.Nasıl bir şeydir bunlar böyle insan nasıl kullanır bunları?

Ben de istiyorum, bizimde olsun, sizinde olsun : )


28 Mayıs 2013 Salı

Oriflame Ürünleri (Tık -tık)

Oriflame ürünleri ile karşınızdayım.
Oriflame ürünlerini kullananlar bilir, o yüzden oriflame hakkında bir ton şey yazmayacağim için ufak bir kaçamak yapıyım.:)(Ama zaten biliyorsunuz ki :))
Oriflame satışı yapmaktayım kızlar bu ürünleri satışa çıkardım almak isterseniz beklerim :)

Oriflame Spa duş jeli :
Nemlendirici jojoba ve üzüm çekirdeği yağı içeren minik tanecikler ile geliştirilmiş duş jeli cildinizi nane ile arındırırken Hydracare+, bakım yapacak. Tüm vücudunuzun ve ruhunuzun canlandığını hissedeceksiniz.REngi çok hoş , kokusu muhteşem.










 Cilt temizleme seti tek tek de alınabilir ; isterseniz set olarak da alabilirsiniz.

Optimals Ferahlatıcı Tonik ;Rahatlatıcı Kompleks ve Peygamber Çiçeği özü ile zenginleştirilmiş tonik cildinizi canlandırır, makyaj ve birikimleri gidermeye yardımcı olur. Cildin pH dengesini yapılandırır.
Fiyat : 19.90 TL


Optimals Köpüren Temizleyici; (ortada) Köpüren temizleyici cildinizi anında makyaj ve birikimlerden arındırır. Cildinizi gündüz ya da gece kremi uygulamasına hazırlar. Mürver Çiçeği özü içeren rahatlatıcı kompleks sayesinde cildi yumuşatır ve cilt rengini canlandırır. Cildin ferah ve rahat hissedilmesini sağlar.
Fiyat: 19.90 TL

Optimals Aydınlatıcı Arındırıcı; İçeriğindeki mavi topçuklarla donuk cilt yüzeyini mükemmel şekilde arındırır ve cildi sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Cilde yumuşaklık kazandırmak için rahatlatıcı kompleks ile zenginleştirilmiştir. Tüm cilt tipleri için uygundur.
Fiyat: 18.90 TL


Optimals Oxygen Boost Gündüz Kremi Normal/Karma Ciltler; Yumuşak, ferahlatıcı gündüz kremi cildi çevresel zararlara karşı koruyan patentli antioksidan teknoloji Lingon50:50™ ve taze, canlı görünen bir cilt için O² aktif içerir. Normal/karma ciltler için uygundur. Her sabah uygulanır.

Fiyat: 24.90 TL


En son olarak kullanılmayı bekleyen Avon parfümler var;


Little Black dress bilirsinzi paketli hazır kullanımı bekliyor :)

Secret Fantasy Parfüm ; Çiçeksi meyve kokuları, Masum kırmızı meyvelerin ve kadınsı yasemin kokularının kadifemsi beyaz misk ve ılık sandal ağacı notaları ile muhteşem kokusu.





 


Hoşçakalın, canlar, arkadaşlar..



25 Mayıs 2013 Cumartesi

Enginar

Enginar kimi çok sever yada hiç sevilmez.Ama ben hep yerim :) Gerçi enginarı geç keşfettim ben , pazarda hep görüyordum ama denemek için hiç almamıştım ama bir pazar alışverişinde alıp denemek istedim tabi kılçıksız taze enginarı ilk alışım da kendisine tutulmam için büyük neden oldu.İlk yaptığımda eşim ve ben neden daha önce almamışız diye söylendik o gün bugündür soframızdan eksik etmeyiz.Çok seviyoruz. Rabbim'in yarattığı güzel lezzetlerden biri...

Karaciğerin dostu enginarı herkes yemeli bence.Garnitürlü ve limonlu enfes enfes.Genellikle bu şekilde yapıyorum, baklalı, tavuklu, etli her türlü yapılabilir.Hatta şimdi yeni ve taze çıkmış zamanında alıp derin dondurucuya koymayı düşünüyorum.

Şu şekilde ; :Önce 1 soğanı yağda kavuruyoruz, ardından 1 kavanoz garnitürü ekliyoruz biraz da tuz, altını hemen kapatıyoruz.
Aldığımız enginarları tencereye diziyoruz üzerlerine garnitürlü içi paylaştırıyoruz.Bir kase ise ; 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz,1 limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırıp enginarların üzerine gezdirip döküyoruz.1 su bardağı suyu da en son ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.Sonra lokum gibi pişen enginarları mideye indiriyoruz.

Güzel lezzetler sofranızdan eksik olmasın:)

Sevgilerle..


23 Mayıs 2013 Perşembe

Ispanaklı Kol Böreği



 
 
Uzun zamandır ,  aklımdaydı işden geldiğim zaman kendimi yorgun hissetmezsem hamur açıp kol böreği yapmak niyetindeydim,  yani kendimce öyle kendi kendime söz vermiştim.Ama tabi naptım kendime verdiğim sözü tuttum:) Hatta bugün kol böreği yapıcam dedim eşiminde ağzı kulaklarına vardı vallahi :):):)
 
Kocacım hamur malzemelerini hazırlamada yardımcı oldu (sağ olsun işden geldiğimizde oturmaz hemen benimle birlikte mutfağa , yemek bir önce ki günden hazırsa masayı hazırlamaya yardım eder, aman nazar değmesin:) ) Normalde kol böreğini  mayalı yaparım ama bu sefer mayalanmasını beklemek istemedim mayasız yaptım , acaba nasıl olur diye düşünmedim değil ama gayet de güzel oldu zaten ince açınca hamuru ne olursa olsun o börek güzel oluyor, sizler de bilirsiniz , büyüklerimiz daha daha iyi bilir asıl.Ispanaklı ne olursa olsun çok seviyorum ben , her şey de olabilir, ayrıca normalde ben ıspanakla az soğanı kavurup öyle böreklerin içine koyarım, bu sefer mayasız yaptığım gibi çiğden koymayı tercih ettim.İkisi de güzel oluyor böyle rengi diriliği tadı kaybolmamış güzel ama diğer türlü bilirsiniz soğanın tadı geçincede bir başka enfes olur.İster öyle ister böyle canlar; ha bir de annemler aradıkların da börek yapıyorum demiştim ; işten geliyorsun bir de hamur mu açıyorsun niye yoruluyorsun al bir yufka börek yapsaydın dediler:) annecim dedim ben de biliyorum yufka almayı ama canım açma hamurdan istedi bu aralar hep istiyordum yaptım bile dedim , sen yorgun değilsen canın istiyorsa yap tabi ama yorulma diye diyorum ben dedi.Haklı tabi ki canım annem o da beni düşünüyor ne yapsın ama yemek yapma diyince yorgunluğu unuturum.Sevdiceğime yapmak da ayrı güzel benim için.Karşımda ki mutlu görünce ben de mutlu oluyorum.
 
Nasıl yaptım ise ; un, su,tuz ve 1 yumurta hamuru yoğurun yumuşak kıvama gelince bezelere ayırın, daha sonra teker teker açtıktan sonra ,          doğradığınız ıspanakları (ben biraz içine beyaz peynir ekledim) açılan hamurun üzerine koyup paylaştırın daha sonra kol böreği gibi sarın , belli aralıklarla kesip tepsiye yerleştirin.İşlem tamamlandıktan sonra bir kasede biraz yoğurt ve sıvıyağ karışımından sürün fırına verin.Afiyetler l
 
 
Sevgilerle, hoşça kalın , mutlu kalın...
 
 
 

21 Mayıs 2013 Salı

Zeytinyağlı yiyemem aman :)

Basmada fistan giyemem aman :):))::)

Zeytinyağlı yaprak sarma her an her zaman olsa yenilecek hooppp mideye indirilecek bir lezzet değil midir?

Ara sıra şöyle oturup bir tencere yapıp doya doya yiyelim derim ve görüldüğü üzere oturup sararım.Yeni yaptığım da buzluğa baktım benim yaprak sarmalarım var en iyisi yapıp güzelce yiyelim dedim.Çok severiz eşim de bende. Çalıştığım için her zaman yapamıyorum ama yapınca da çok olsun bir kere de bitmesin istiyorum :) Zaten kim hemen bitsin ister ki değil mi ama ....

Vallaa sabah akşam yenilir bu dolmalar..

Yaptıysanız, yada şu günlerde sizde yapayım diyorsanız şimdiden afiyetler olsun canlar..:)

Öyle İşte



Ne yapacaklarını bilmiyorlardı, öylece oturup; boşluğa dalmış binbirtürlü kelime haznecikleri beyinlerinde dolanıyordu.Konuşmuyorlardı halbuki çok şey anlatıyorlardı.Birbirlerine bakıp, söylediklerini onaylıyorlardı bakışlarıyla.Kimse duymuyordu konuştuklarını ama sanki duymayan kalmamış gibi yaşıyorlardı...

İçimden geldi...

Hoşçakalın.

Matruşkanın Kalbi..

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Buket Uzuner- İki Yeşil Su Samuru

 
 
 
1 haftada okuyup bitirdiğim bir roman .
İlk başlarda bana basit ve sıradan gelse de okudukça anlam kazanan , fakat finale doğru yaklaştıkça insanı sarsan, az da olsa kendinden bir parça bir şeyler bulduğunuz sonunda böylemiydi yani dediğiniz çok iyi kurgulanmış bir kitap.
 
Sevgilerle...

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Allıklar

 
 
Sıra geldi allıklara..

Pembe gülüşler, bebeksi gülümsemeleri güzel allıklara borçluyuz.Makyaj da en çok sevdiğim allıklardır. Yüzün ifadesine , görünüşüne bambaşka ifade katmıyor mu ? Canlılık, kanlılık geliyor yahu :) Bir de sarışınsanız büyük kurtarıcı değil midir? Soluk yüzlere , hasta gibi görünen yüzümüze iyi bir kurtarıcı olduğunu düşünüyorum.Bir rimel , bir allık hafif bir ruj kendimizi mutlu etmeye yada hoş bulmaya yeterlidir.

Allıklar uzun ömürlü olduğu için yani toz olduğu için sürekli yenilenmeyen ve yenisi sürekli alınmayan bir kozmetik ürünü olduğu için yerinde sayıyor. Ez azından benim allıklar bu şekilde) Tabi  ki ne kadar kullanıldığı ve ne sıklıkta kullanıldığı da önemli .Mevcut bulunan allıklarım da bu şekilde ve sevdiklerimi sizlerle paylaşıyorum, paylaştım bile :)

  • Solda ki ilk sıra ; Flormar Şeftali rengi hafif güzel kokulu toz allık , hoş duruyor , ciltte , fakat bir iki defa kullandım.

  •    Top allık ise yıllar önce Avon dan aldığım top allık o kadar olmuş ki özleşmişiz resmen ben nereye gidersem o da orada.Üniversiteye gitti vardı evlendim yine var :)Bronz rengi yazın da çok hoş duruyor hani:)

  •   Yuvarlak beyaz kapaklılar ; pembe ve şeftali rengi .Günlük yaşantı da genellikler onları kullanıyorum, hafif ve hemen uçmuyor seviyorum bu allıkları :)
   
  • Ortada kalan siyah ise ışıltılı genellikle gece kullanım için mükemmel. Arkadaşımın hediyesi özel ve güzel.

  • En sağda siyah kapaklı ise ;  Avondan aldığım gözaltı -yanak-kaş altı-alın  için kullanılan krem kıvamında kapatıcılığı olan bir ürün.Leylak rengi; gözaltı, yanak için. Pudra renginde olan ; gözaltı koyu halkalar için. Turuncu- kayısı renkte olan ; elmacık kemiği ve kaş altı için ve en son sarı bölme ise : alın ve burun için kullanılmakta .Güzel ve kullanacağınız bir ürün ama şimdi avon da olmadığını biliyorum.

  •   Önde olan Maybelline rengini çok beğendiğim için aldığım anlık bir allık :)Hafif ışıltılı ve ciltte abartı durmayan güzel bir allık.Severek kullanıyorum)

  • Uzun olan Golden Rose nin evlenmeden önce gördüğümde çok beğenerek aldığım ama hiç kullanmadığım bir allık.Kullanmak hiç kısmet olmadı çünkü genellikle gece giden bir allık.  Her zaman kullanılmıyor açıkçası..

         Sevgilerle, hoşça kalın...
       

   


15 Mayıs 2013 Çarşamba

3.Senemiz kutlu, mutlu olsun...

Evet..3 sene önce bugündü her şey çok güzeldi , yine güzel hep güzel..

Zaman çok çabuk geçiyor, insanoğlu yaşama öyle bir kaptırıyor ki ne zaman geçmiş , hangi ara bu kadar yol katetmişiz diye sormadan geçemiyor değil.Bizim de bugün itibariyle dolu dolu 3. senemiz oldu.Çok şükür bugünleri yaşamak , 3 sene oldu diyebilmek ne mutlu. Onca yaşanmış şeyler, sıkıntılar, sağlık sorunları, bekleyişler, olaylar, işler; acaba küre olsa geçmişe dönüp baksak o senenin içinde neler yaşanmıştır.

Genç yaşımda olmamama rağmen hayatımda en iyi aldığım karar, ve beni doğru kararda asla yanıltmayan bir olay evlilik.Evlilik asla aklımda yokken , ve hiç hesaplanmamışken Allah karşıma bir insanı çıkarıveriyor ve diyor ki siz bir arada olmalısınız , siz bir yuvada buluşmalısınız.Biz de o yuvada buluşuveriyoruz.Her zaman evlenmekten , evli olmaktan niye evlendim , erken evlendim demedim ,Allahım da dedirtmesin inşallah.Herkes doğru insanla bu duyguyu yaşamalı, paylaşmalı diye düşünüyorum.Ayrıca bazı insanların da erken evlenme , yada geç evlenme kavramlarını anlamıyorum.Bana çoğu kez erken evlenmişsin diyenlerle karşılaştım.Erken olabilir ama Allah karşına çıkarınca karşı tarafın her şeyi tam ve hazırsa seninde bekleyebileceğin bir şey olmuyor ve ben evlilik konusunda kendime sonsuz güveniyordum belki de her şeyin başı buydu.21 yaşımda evlenmenin sorumluluğu bana hiç zor ve güç gelmedi, gelmeyecekte.İyi ki evlenmişim ve iyi ki doğru insanla hayatımı birleştirmişim.Çok şükür Allah bu duyguları herkese nasip eder inşallah.Daha nice evlilik yıl dönümlerimize olsun.

Sevgilerle...

12 Mayıs 2013 Pazar

Benim annem melek annem...

Herkesin annesi candır, atan kalbi olmazsa olmazıdır.
Anneler günü ile çok fazla yazı yazamayacağım , çünkü bir başlarsam baya ardı gelir.Aslında çok doluyum her an pıt pıt gözyaşı akabilir   kendimi zor tutuyorum diyebilirim.7 aydır annemi göremiyorum.Çok ama çok özledim bu ay içersinse inşallah gideceğim işden dolayı gidemedim normalde her 2 ayda bir gidiyorduk fakat bende işe başlayınca işler zorlaştı hafta sonları tatil olarak kullanamadım.Evlenince uzaklara gelmek böyle zor olabiliyor zaten , ama çok şükür eşim iyi ki var neyse böyle canlar,O yüzden annecim benim seni çok ama çok seviyorum başımın tacı Allah acısını göstermesin....

10 Mayıs 2013 Cuma

Tavsiyelerim

Yüzümüz, cildimiz için her şey alınmaz her şey kullanılmaz değil mi?
Cildimiz için en uygun olanı en kaliteli olanları seçmek yüzümüz için borç meselesi bence.Bazen uygun olur bazen uygun olmaz ama ne yapıp edip iyisini kullanmalıyız cildimize, bende bütçeme uygun olarak seçiyorum işte.Ne çok kaçık ne de çok düşük, gerçi makyajda kaçığa kim kaçmak istemez ki:)Her neyse bende elimde olan malzemeleri sizin için tavsiye de bulunmak istedim inşallah işe yarar aklınızda bu markalarda ki malzemelerle ilgili sorular varsa yanıtını alırsınız umarım.
 
  •  Eyeliner ve diplinerlar ; önce eyelinerin gözlere bakışlara yüz ifadesine çok ayrı bir hava kattığını belirtmek isterim.Pastelin diplinerini kullanıyordum o bitince kuzenimde gördüğüm golden rose diplinerini aldım.Pastel dipliner mükemmeldi koyuluğu , koyu siyah rengi ve akmayışı oldukça çok iyi.Fakat anı şeyi Golden Rose eyeliner için aynı şeyi söyleyemeceğim , rengi hiç iyi değil akıcılığı , sürmesi kullanışlı değil tavsiye etmiyorum arkadaşlar gereksiz para vermeyin ama pastel dipleneri kesinlikle alın ve deneyin derim.Bir de Rossman dan aldığım Liquid eyeliner da fena değil kullanışlı ama iddialı değil uygun fiyatda gördüğüm için alıp denemek istedim yalnız bir daha alınmayacak bir ürün.

  •      Loreal concealer şu an arayıp ta bulamadığım ürün, çok aradım bulduğumda ise renk olmayışından dolayı alamadım, bu concealerı çok sevdim ve gerçekten işe yarıyor kullanışı mükemmel , kapatıcılığı akmayışı da en güzel özelliği.Galiba yeni tasarlanmış olarak tekrar çıktı, en son sorduğumda yenisi çıktığını söylediler ama benim aradığım renk olmadığı için alamadım  ama en yakın zamanda denk gelirsem kaçırmayacağım.Kesinlikle alın ve deneyin derim.

  • Maybellıne Affınıtone concealer ; loreali kullandıktan sonra bulamayınca acil olarak maybellıne concealerı aldım yalnız maybellıne loreal ile kıyasladığımda kesinlikle aynı olmadığını kanıtladım.Maybellıne çok yumuşak kıvam olduğu için sabit kalmıyor.1 numara olmasına rağmen tenime yine koyu gibi geliyor.Bana göre bir daha almam, tavsiyelerimin arasında yer almıyor ne yazık ki..

  •   Max Factor Lasting Performance Fondöten  ; fondöten fazla kullanmama rağmen gerektiği yerde ve yerlerde kullandığım zaman oldukça memnun olduğum bir ürün.Akmayan kalıcılığı çok iyi ve saatlerce kalan bu ürünü seviyorum.Kapatıcılığı , kusursuzluğu da güzel.Cildinizi sürekli tazelemek zorunda kalmıyorsunuz.Tavsiyemdir :)

  • Flormar Concealer ; bu ürün hakkında fazla konuşmak istemiyorum flormarın standında ki kızın zorla sattığı bir üründen ne kadar bahsedebilirim.Çok kötü kullanmıyorum duruyor zaten fondöten desem değil , göz altına sürdüğünüzde çok koyu mor halka oluyor sanki zaten ben beyaz tenli olarak sürdüğümde düşünün artık , kesinlikle almayın bence, tavsiye etmiyorum arkadaşlar .

  • MaxFactor  Creme puff  pudra ; oldukça memnun olduğum pudra. Kapatıcılığını çok seviyorum kokusu çok hoş.Ciltte kalışı ve pürüzsüz oluşu gayet iyi.Severek kullanıyorum şiddetle tavsiye ediyorum :)

  • Flormarın far paleti ; göz rengime ve bana en uygun olan mat renkler olan far paletini severek kullanıyorum.Toprak renklerinde, doğal renkler.Gölge yaptığımda çok hoş duruyor.Çantamdan eksik etmediğim bu ürünü sizlere de tavsiye ediyorum.

  • Maybellıne Eye studio Mono 710 Blazing Brown ; bu tekli farın rengini çok sevmiştim biraz pırıltı ama dokusu çok güzel olan bir far. Günlük ve gece yaşantınızda rahatlıkla kullanacağınız bu ürünü sizlerde deneyin bence.

  • Givenchy'nin en mükemmel rimeli diyebilirim.Bir harika ötesi rimel sürdüğünüz an hemen Türkan Şoray olursunuz diyebilirim.O derece mükemmel ve harika bir rimel.Yoğunluğuna diyecek bir şey yok.Suya dayanıklılığa da ayrı bir olay,, çıkmıyor , çıkmıyor :) Sizlerde türkan şoray gibi bir kirpiklerim olsun isterseniz takma kirpik etkisi yaratan bu rimel çantanızda bulunması gereken bir ürün..Şiddetle tavsiye edilir:)

  • Son olarak ,Loreal telescopic rimel ; severek kullandım ve bitirdim bile, ben genellikle uzun gösteren özelliği olan rimelleri alıyorum.Kirpikleri teker teker ayırarak uzatıp belirginleştiriyor.En yakın zamanda tekrar almak için sırada bekliyor,deneyin derim.

 Şimdilik bu kadar , hoşça kalın mutlu kalın...

 
 

 
 
 
 
 
 

7 Mayıs 2013 Salı

Mis saçlar bakımlı saçlar


Bir bayanın endamını şanını yüzünün güzelliğini ortaya çıkaran nedir  tabi ki uçuşan saçlarımız.Saçlar her şey bence bizi biz yapan insanın ifadesini , kişiliğini yansıtan; rengini,kesimini,biçimini her şeyini ortaya çıkaran en önemli unsur.Bir zamanlar bende sarı saç serüveninden geçmiştim ama 2 senedir çok şükür kendi saç rengim gayet memnun ve bahtiyarım:) Dip boya gelmesi gibi bir sıkıntım yok ama tabi zamanında ilk saç rengimi yıprattığım için ne fayda diye düşünüyorum zaten ilerde beyazlar çıkacak bizde elbet o zaman boyarız evelallah:)

Gelelim şu anlık elimde olanlara saçımın çok fazla bir neme yada çok fazla bakıma ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum(kuaförümün de onayını alarak tabi ki:)ama ben gene de etkisi olabilecek ürünler kullanmaya çalışıyorum.Kullandığım ürünlerden bahsediyorum sizlere canlar;

  • Soldan ilk iki sırada ki resimde de göründüğü üzere Avon un saç bakım yağı arkadaş ım  da gördüğümde işe yarıyor mu memnunmusun diye sorduğumda olumlu yanıtlar aldım Bende deneyim o zaman bakalım diyerek aldım ilk aldığımı kullandığımda saç uçlarımı yumuşak ve canlı yaptığını söyleyebilirim, ayrıca saça güzel bir parlaklık da veriyor.Daha sonra o azalmaya başladığında da argan yağlı olanı çıktı onu da aldım kokuları çok hoş saçta çok güzel bir koku bırakıyor.Alınır mı alınır pişman olmazsınız zaten fiyatı da gayet memnun günlük kullanım için gayet kullanışlı.
  
  • Soldan 3. pembe sprey ise o da Avon un spreyi. Geçen yaz almıştım yaz için güzel bir sprey.Kokusu mükemmel.İçeriğinde Saç tazeleyici olarak geçiyor. Gün içerisinde saçınıza sıktığınızda kalan koku ve tazelik güzel.

  • Bıoblas ise ; saç dökülmesine karşı sıvı saç kremi. Bir aralar çok fazla dökülmeye başlayan saçlarıma alıp denemek istedim, çok etkili olacağını söyleyemeyeceğim ama neye yaradığını da anlayamadım:) Bitsin üzülmeyeceğim yani.Bir de Bıoblas ın saç kremini kullanmıştım onda da bir şey anlamadım.Bana göre illa alınması gereken bir ürün değil , denemek isterim derseniz deneyip kendinizin karar vermesi en güzeli.
   
  • Loreal Elseve gelelim ; yıpranma karşıtı içeriği olan sıvı saç kremi yine günlük kullanım için.Saçın yıpranmış kısımlarını ve kırıklarını onaracağını vadediyor.Loreal için ne çok iyi ne de hiç işe yaramıyor diyeceğim, çünkü bakıyorum kullanım sonucu fazla çözemedim. Alıp denenebilir düşünüyorum.

  • Schwarzkopf  GLISS ; içlerinde en iyi bu diyebilirim.Sonuç olarak etkisini faydasını görüyorsunuz.Çok yıpranmış ve Kuru saçlar için (ekstra hasar onarım spreyi).Sprey çikolata kokuyor.Ayrıca sprey Kratin içeriyor en güzel yanı bu.Keratin saçlarda ki hasarı mükemmel şekilde onararak sonucu en iyi şekilde kanıtlıyor.Alın deneyin bence dostlar:)
        Hoşça kalın arkadaşlar:)

5 Mayıs 2013 Pazar

Lancome La Vie est Belle

Kızlarrrrrrrrrr bu parfüme alı koyamazsınız şimdiden söylüyorum.Şeker mi şeker ,tatlı mı tatlı:)
Bu parfümü  denemelisiniz, almalısınız, test etmelisiniz, ama bu kokuyu koklamalısınız.
Bayıldım, bayıldım.Koku o kadar kalıcı ki yıkasanız bile giysilerden çıkaramazsınız etkisi çok kalıcı.
Şu an Gucci kullanıyorum inanın ama Gucci de 2-3 fısla kokuyu hissedemiyorsunuz,  çok sıkmalısınız ki koku anca o zaman kalıcı kalıyor bilmiyorum ama sıktığım kokuyu hissedicem burnuma kokusu gelicek::)
Lancome şu sıralar en favori parfümünü yok satıyor.En çok kalıcılığı beni kendisine çeken ve rahatsız etmiyor yoğunluğu ağırlığı asla rahatsız etmiyor.Sıktığımda koku beni mutlu ediyor, mutlu ettiği için de seve seve kullanıyorum.Şekerli ,keskin, kalıcı parfümlerden hoşlanıyorsanız işte budur diyorum.Kalıcılığa tekrar dönüyorum örnek veriyim de iyi anlaşılsın; 3 hafta önce işe giderken gömleğime sıktım gün boyunca zaten kalıcılık hat safadaydı, eve geliyorum gar dolabımı açıyorum dolabın her yerini koku kaplamış ve diğer giysilere de geçmiş ben nasıl yani dedim o kadar yani kızlar.Şeker tadında dediysek öyle çok da öyle ağır kokan şeker değil yahu:)İçeriğinde iris çiçeği konsantresi, yasemin ve zambak özü, portakal çiçeği özü ve paçuli esansından oluşuyormuş şöyle ki; "hayat güzeldir" ismini hak eden mükemmel bir koku.Tavsiye ediyorum arkadaşlar deneyin bence..
Sevgiler...

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Clınıque moisture surge

 
Neme ihtiyacımız var arkadaşlar.Neme doymalıyız neme.
Ben uzun zamandır nemlendirici krem araştırıyordum, ee yüz diyince en iyisi olsun cildinin bakımını ve nemini en iyi şekilde üstlensin isteriz. Yaş olarak 25 yaş altı olunca malum  kaliteli ve sadece nemlendirme görevi olsun istiyorum, çünkü hangi yaşa hangi kozmetik ürününü tercih edeceğine dair o kadar çok kafan karışıyor  ve karıştırıyorlar ki..Yaşımıza uygun nemlendiriciyi seçmek atlanmaması gereken bir konu bence. Kozmetikçilerde nemlendirme özelliği olsun diyorum hemen içeriğinde kırışıklık önlemi, göz altı için bilmem ne;  Clınıque bu kremi çıkardığında bu demiştim ama araştırmadan da edemedim:) ben bu markayı seviyorum ve güveniyorum açıkçası cildim için alt düzeylerde olan markaları tercih etmek istemem.Geçenlerde tekin acar a gittim ve direk clınıque standına yönelip nemlendiriciyi aldım , tabi 25 yaş altı sadece nemlendirme özelliği olsun dileği mide yerine getirdim.Kullanımına gelirsek; anlatıldığı gibi nemlendirme kalitesi çok iyi.
Özel formülündeki alo e suyu ve gliserin sayesinde cildin nem dengesini ayarlayarak cildi sakinleştiriyor.Cildi onararak nemi hapsetmesinin sağlarken, aynı zamanda zararlı çevresel etkenlerden koruduğu gibi, cildin daha genç canlı ve sağlıklı görünmesini  sağlıyor.
Makyaj altı bazı olarak veya güneşe çıkmadan önce güneş koruyucu altına kullanımı da mükemmeldir.Ben genellikle duştan sonra nem oranı daha fazla olsun diye kullanıyorum, dediğim gibi makyaj atı baz olarak kullanınca mükemmel sonuç alıyorsunuz.
Günde 2 defa sabah ve akşam temizlenmiş cildimize bir güzel tüm yüzümüze uygulayarak cildimize gereken nemi sağlamış oluyoruz.
O zaman yaşasın cildimiz yaşasın kremler:)
 

Atıştırmalık Pizzalar


Yaşasın pratik olan her şey.
Günün karmaşası , koşuşturma, çocuk varsa onunla ilgilen , ev ile uğraş, yemek telaşı , diğer sosyal aktiviteler derken zaman mı kalıyor anacığım.Gerçekten ne zaman yetiyor ne de her işe yetişebiliyoruz yani şahsım adına yetişebiliyorum.Yetişememek diyince hemen konuyu İstanbul a getiriyorum; İstanbul tam anlamıyla dehşet şekilde dakikalarla yaşanan bir şehir.Ankara da o kadar rahattım ki istediğim yere istediğim zaman rahat rahat ulaşabiliyordum.Ankara da yaşayanlar bilir zaten belli başlı yerler vardır, gideceğiniz yer en az 30dk  en fazla 50dk dır. Ulaşım rahat , caddeler geniş mi geniş,gidilecek yerler belli, kısacası İstanbul'dan rahat mı rahat arkadaş, ama ben kiminle konuşsam muhabbetimizde Ankara'ya gittim ama hiç sevmedim , yada Ankara bana çok soğuk geldi ee tabi öyle gelir ilk gidiyorsun hiç bir şey yok bilen biri Ankarad'a nereye gidilir ne yapılır bilmiyorsa tabi ki ilk bakışta sevilmez.İstanbul da yaşayıp da Ankarayı gideni hiç düşünemiyorum, hadi ben Ankaradan geldim her şeyin can damarı burada her şeyi çok çabuk benimsiyorsun.İstanbul artık beni aldı yapacak bir şey yok, ben bu yazımdan Ankarayı ve ailemi özlediğimi şu an itibariyle anlıyorum.
 
Duygusallığı bırakıp atıştırmalık pizzayı yazalım.Dün eve gelince yemeğim olmadığı aklıma geldi , mutfakta şöyle bir dolandım bakıyım ne çıkar ne yaparım diye şahsen ben görünce ortaya bir sürü fikir çıkarırım. Baktım bayatlamaya doğru ilerleyen ekmekcikleri görünce hemen pizza dedim.Hem pratik hem kolay ayrıca da doyurucu.2 kişiye de fazlasıyla yeter , yalancı pizza diyelim en iyisi bu leziz ekmeklere:)
 
Ben mini pizza ekmeklerini bu şekilde yaptım;
 
Tepsimize bayatlamış (trabzon ekmeği varsa daha lezzetli oluyor)ekmeklerimizi diziyoruz,
ben lezzetli olsun diye becel yağ sürüyorum ekmeklere.Ayrı bir kapta;
 
yarım sucuk(küp doğranmış)
3-4 adet biber
1 tane yumurta
1 bardak rendelenmiş kaşar
1 tane domates (küp doğranmış)
tuz+k.biber+pul biber
 
Hepsini kapta karıştırıyoruz.Bir kaşık yardımıyla ekmeklerin üzerine paylaştırıyoruz.Fırına verip pişince afiyetle yiyoruz.
 
Sevgiler arkadaşlar...
 

3 Mayıs 2013 Cuma

Muck :) Rujlar

Katalog gibi çekimi mi yapalım illa:)
Arkadaş olan biten bu, her hatun gibi makyaj yapmayı seven elindekilerin var olduğunu bilse de görünce dayanamayıp alan varlıklarız.Resimde göründüğü gibi hemen hemen aynı tonlar var bende , mat renkler kullanıyorum genellikle.Hiç de biten ruj yok bende nedense:) Hiç bir ruju bitirdim sonunda diyemedim, söyleyemedim,yazamadım:)Sürekli sürmem çok sık ruj da tazelemem:)Ben de yani nasıl bitsin değil mi hemen ruj.Ama rujsuz da yapamam ki.
Ruj biliyorsunuz ki makyajımızın vazgeçilmez bir parçası.Bazen sadece bir ruj sürmek bile yeterli geliyor.Bazılarının kokusu ve tadı da ayrı bir güzel.Naneli rujumu sürdükçe sürmek istiyorum mesela.Beyaz tenli olduğum için toprak renkleri ve açık pembeler ve vazgeçemediğim nudeler kendime yakıştırdığım renkler.Evett böyle işte bol bol rujlar ve  en güzelleri , sizlerin olsunnnnnnnnn:)

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Çikolatalı Islak Kek


Tatlı, tatlı giriş yapayım en iyisi.Kayıtlarıma baktım uzun zamandır yaptığım ve paylaşmak için bekleyen tarifti ;ıslak kek.Bende daha fazla zaman geçmeden paylaşmak istedim.Herkesin bir ıslak kek tarifi vardır ve ıslak kek tarifinde genelde herkesin tarifi ya aynıdır yada tamamen farklıdır.Mutfağımda kolay kolay tatlı yaptığım görünmez çok nadirdir, öyle bir eserse yapıyorum,ıslak kek de öyle bir esintiden ortaya çıktı.Eşimi iş den beklerken bu sefer yemek değilde 5 çayı gibi bir sofra olsun istedim.Islak kek de bu sofrada nasibini aldı.Açıkçası kendim yaptım diye değil beğendim tabi eşimde.Beğendim diyorum çünkü eşim de bende sıkı tuzlular kervanındanız, tatlılarla hiç aramız yoktur, arada sırada tatlı girer midemize.Sofradan da görüntü paylaşıyorum sizlerle..

Malzemeler;

2 yumurta
1 su br.şeker
1 su br. süt
1 su br. sıvıyağ
2 su br. un
yarım paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı;

Öncelikle şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz, daha sonra şeker, süt ve kakaoyu ekliyoruz.Bu karışımdan 1 bardak ayırıyoruz, kalan karışıma sıvı yağ,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz, tekrar karıştırıp kek kalıbına döküyoruz.Fırına veriyoruz.
Fırından çıkan kekin üzerine ayırdığımız karışımı döküyoruz.Karışımın daha iyi çekmesi için keki kürdanla delebilirsiniz.Dilerseniz hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun..




Sofrada ki diğer yiyecekler ise;
peynirli poğaçalar
yaprak sarma
tahin salatası
pirinç salatası.

Sevgiler...

Ojeler- Ojeler

Yaşasın Renklerrrrrrrrrrrrrrrrrrr:)
Sonunda yaz gelmeye başladı , artık kıyafetlerde kışlıklarla yerini değiştirdi. Baharlıklar , yazlıklar çıktı piyasaya.En çok da sevinen benim ee ne de olsa haziran doğumluyum,yazı çok severim bilmiyorum ama yaz bana daha başka gelir kışı da kar yağdığında sadece izlemek için güzeldir benim için( kış sırf bundan ibaret sanki:)) yoksa dışarı mümkünse çıkarmasınlar , soğuya hiç dayanamam zaten bunun için dışarıda kalanlara hep dua ederim hala da öyle Allahım yardımcıları olsun.
Kıyafetlerde gardolabımızda yeniden yer aldığına göre rengarenk elbiseler,tişörtler, ee tabi bunları da tamamlamak ellerimizde rengarenk renkler görmek için ojeler lazım.Olan biten ojelerimi ortaya çıkardım bakıyım ne renkler kalmış ne renkler gitmiş dedim, gitmiş dedimse en son baya oje attım da ya bitikti ya da kurumuş gibi olduğundan çöpe gittiler.Hangi hatun oje sevmez ki dimi ama :)Ben genelde mat ojelerden hoşlanıyorum.Bunlarda mevcut ojelerimdir, diyorum ve bir sonra ki yazıda görüşmek üzere diyerek sonlandırıyorum...