30 Nisan 2013 Salı

Moulinex fresh express

 

 
Herkese selamlar;
Mutfağımdan sesleniyorum sizlere:)
Biliniyor ki yemek yapmak , mutfakta zaman geçirmek benim için bir aşk.Mutfakla ilgili her konu ilgi alanımdır diyebilirim, mutfak aletlerinden sofra takımlarına, cam eşyalar, mutfak araç gereçleri kısacası mutfak = yeme&içme.
Çalışmıyorken evde sürekli bugün ne yapsam , ne denesem diye uğraşıyordum.Bir aralarda sağlam bir rende yada dilimleyicilere takmıştım,mutfakta işlerimi kolaylaştıracak, dilimleme,doğrama gibi işlemi kolayca yapabilecek doğrayıcı arayışına girmiştim.
Hafta sonu avm de gezerken Molinex i indirimli fiyatını görünce özelliklerini  ve detaylarını hemen öğrendim.Gerçi direk onun tatlı kırmızı ve küçük oluşu insanı cezbetmiyor değil hani.
Hemen aldım eve gelince de denemek istedim.Sonuç gayet  güzel ilk havucu denedim hızlı ve pratik bir şekilde rendeledi. 5 farklı bıçağı var bıçaklar; ince ve kalın rende- ince ve kalın dilimleyici ve 5 farklı peynir rendesi var.Onun dışında direk tabağa servis , kolay kullanım, anında hızlı sonuç alıyorsunuz.Küçük olması da avantaj her yere sığıyor fazla yer kaplamıyor.
Diyet yapanlar öğlen salata hazırlayanlar için de büyük kolaylık ince dilimlerle kabak, havuç, elma gibi malzemeleri ince rendeden geçirip hemen servise hazırlayabilirler.Temizlenmesi de kolay ve arkada kalan kablosu ise iç kısımda gizli, kullananlar bilir elbet.
Kısacası ben memnumum ve severek kullanıyorum.Tavsiye de ediyorum hatunlar:)
 
 

^^Matruşka'nın Kalbi^^: Muzlu Krepler

^^Matruşka'nın Kalbi^^: Muzlu Krepler:   Selamlar;   Muzlu kreplerle karşınızdayım.Krep sevmeyen yoktur sanırım. Genellikle tuzlu yaptığım için (favorim ıspanaklı). Bu sefer...

29 Nisan 2013 Pazartesi

Muzlu Krepler

 
Selamlar;
 
Muzlu kreplerle karşınızdayım.Krep sevmeyen yoktur sanırım.
Genellikle tuzlu yaptığım için (favorim ıspanaklı). Bu seferde değişik olsun dedim ve ortaya muzlu krepler çıktı.Özet hem canımın krep istemesi , hemde muzları değerlendirmemdi.:)Öyle de oldu zaten.
Üzerlerine de çikolata sos yaptım,  tamamlansın diye.
Eşim çok beğendi ee bana da afiyet bal , şeker  olsun demek düştü:)
Şu an aslında o kadar çok şey yazmak istiyorum ki ama malesef işden geliş, yemek faslı, çay muhabbet, derken yarına hazırlık hemen yemek yapma ve şu an blogla ilgilenişim..Bütün günün konusu, neler neler ama söz arkadaşlar direk bloga atış yapıcam..Ben uzatmadan hepimizin bildiği ve yaptığı kreplerin malzemelerini ve yapılışını paylaşıyorum;
 
Malzemeler;
 
3 Yumurta
1 çay br. sıvı yağ
1,5 su br süt
1 su br. un
1 tatlı k. şeker
 
3 -4 adet muz
 
Yapılışı;
Krep malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırıp, hazırlayın.
Isıttığımız tavaya 1 kepçe koyup tavanın etrafına yaylım.Pişen tarafı çevirip.Tabağımıza alalım,  bu şekilde krepleri tamamlayalım.
Pişen kreplerin için dilimlediğimiz muzlardan koyalım (İsteğinize göre muzları koyalım)yine isteğe bağlı muzların üzerlerine bal gezdirebilirsiniz.
Rulo şeklinde saralım.Servis tabağımıza aldıktan sonra üzerlerine erittiğimiz çikolata sosundan gezdirelim.
 
Afiyet olsun arkadaşlar...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

28 Nisan 2013 Pazar

''TAHİNLİ ÇÖREK''


Heyoo....

Daha önce yaptığım bir tarif tahinli çörek. Tarif defterimde kayıtlı olan bir tarif idi.Hepimizin bildiği ya da yediği bir tattır, muhtemelen. 
Ben tahinli ne varsa yerim.O kadar seviyorum tahini.Hatta bir aralar tahinli ne tarif varsa araştırmıştım.Şimdilerde bir dergide okuduğum yazıda tahin kansızlığa çok iyi geldiğini okudum.Kansızlara duyurulur:) Çünkü ben kansızlığın , aneminin ta kendisiyim:) Yazıyı okuyunca çok sevindim, boşuna sevmiyormuşum dedim.
Hafif tatlı , yemesi çok lezzetli ve misafirlerinize sunacağınız bir lezzet.
Resimde ki görüntü tam düzgün olmayabilir. Malum ilk yapışım artık kusura bakmazsınız umarım:)

Tarif ise şu şekilde;

Malzemeler;

1 adet yaş maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı ılık süt
3 su bardağı un

İçi İçin; 1su bardağı tahin
              1 su bardağı şeker

Hamuru 12 eşit parçaya ayır. 2-3 cm kalınlığında açın.
Tahinli harçtan sürün. Daha sonra rulo şeklini verin.Üstünün örtüp 30 dk. dinlendirin.
Sonra uzatıp gül gibi sarın.Sardığınız kısmı hamurun alt kısmına kıvırın.
Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. 180 derece de pişirin.Afiyet olsunnn...:)





26 Nisan 2013 Cuma

Huzur mu ? Çatalca Antik Köy..


Buraya bayılıyorum...Sürekli gittiğimiz bu yer huzurun tam da kendisidir!
 
Fazla kalabalık ortamları sevmiyorum,  doğanın içinde sessizlik, hayvanlar, çiçekler  böcüler :) tam da beni ifade eder.Kendin pişir kendin ye olduğu için de bir o kadar rahat..Her gittiğimizde gün bitene kadar vakit geçiriyoruz.İstanbulun yoğunluğundan ,kalabalığından sıkıldıysanız ve Hafta içi iş yorgunluğunu, stres atmanın en güzel adresi. Kafa dağıtayım , istediğimi pişirip yiyeyim, yeşilliklerin arasında stres atıyım istiyorsanız kesinlikle gitmelisiniz. Çatalca da iki yerde adresleri. Antik köy 1 ve Antik köy 2 , iki yerde mükemmell...

 Midilliyi severken bir ıssırık geldi kocaya :)

İzmir ! İzmir...

Heyooo!!!!
 
Eşimin işi gereği geçen sene bu zamanlar İzmir ' e  daha doğrusu Manisa ya taşınmıştık.Niye İzmir le, Manisayı bir şehirde bütünleştirdim , çünkü iki ayrı şehirin arasında 15dk  var :) 15 dk da plakalar değişiyor yahu :) Manisa dan İzmire 15 dk da geçebiliyorduk.Manisa küçük bir yer olduğu için çoğu kişi İzmire kendini atıyor.Malesef İstanbuldan gidince küçük bir kutuya sıkışmış gibi hissettik , gerçi herşey çok farklı kültür, insanlar , çevre , gelişmişlik.Orada yaşayanlar beni yanlış anlamasın , yaşanmıycak yer değil hem ne demişler doğduğun değil. doyduğun yer diye.:) Fakat malum dediğim gibi bunu  yaşamak gerekiyor ; İstanbuldan giderseniz,  ya da gidenler beni anlayacaklardır diye düşünüyorum. Biz 6 ay kadar kalabildik , geri pılımızı pırtımızı toplayıp kaldığımız yerden devam ettik.Bana sorarsanız İzmire günü birlik gezmeye giderim, Çok sınırlı yerler var.Biz bir süre git gel yapmadan sıkılmıştık.Uzatmayayım İzmirden Hatıra kalan anılar canlansın diyelim. Bu fotoğraf da İzmirden hatıra kaldı.
 
Oturduğumuz yerde yanımızda rengarek güzel mi güzel menekşeleri izlemekten bıkmamıştım, eee tabi fotoğrafını çekemeden de edemedim ....
 

25 Nisan 2013 Perşembe

Eşime Süpriz :)

 Geçen sene eşimin doğum gününde ne yapsam ne yapsam diye düşündüm , hediyenin yanı sıra şöyle güzel bir masa hazırlayım dedim.O zamanlar çalışmıyordum evde rahat rahat takılıyorum.Güzel bir uykudan sonra bütün günümü mutfakda geçirdim, kocamın sevdiği ne varsa yaptım.(gerçi herşeyi çok sever de bu kadar kafi:) ) İşden gelince bu masa o kadar iyi geldi ki gözlerinden , sözlerinden anlamak herşeye  bedel.Bence Allah böyle özene bözene masa hazırlayabileceği , o gelince kapıda heyecanla karşılaşmayı, varlığından her zaman şükredeceği bir eş nasip etsin,arkadaşlarım....

Uğur Böcekli Kanepelerim

  • Uğur böceklerimin mideye uçuşuna 5 dk. kala :)

  • Uğur böceklerimi çoook önce yapmıştım.Kocama süpriz mahiyetinde:)
  • Canlar; gerçi çoğunuz biliyordur ama ben nasıl yaptığımı yazayım: Tuzlu krakerleri aldım üzerlerine krem peynir sürdüm yada labne  peyniri de  olabilir  ,cherry domatesleri ikiye kestikten sonra krakerlerin üzerine koydum,  ve zeytinin çekirdeklerini  çıkardıktan sonra da domateslerin uç kısmına ekledim.Üzerine çörekotlarını sabitleştirip, kenarlarlarına da maydonoz koyup bitiriyoruz uç uç böceklerimizi):

Gucci Premiere Parfüm

Yeni parfümüm Gucci. Hediye gelen bu parfümü geçenlerde sephorada testten geçirmiştim, gayet kalite kokan bir parfüm ;eee malüm Gucci kalitesi.Koku sade, etrafa abartı koku saçmayan , sürekli sıkılası, fresh bir o kadar da çekici. Parfüm de kokuyu ben de sıktığımda burnuma kokunun sürekli gelmesidir:)
Gucci de kalıcılık yokmuş gibi geldi önce, sonra sonra kokuyu hissediyorum.Sıktığım parfümün kokusu burnuma gelecek arkadaş :) Ama alınması gereken bir parfüm ben severek kullanıyorum arkadaşlar..

Nar Çiçeği Elbisem

Merhabalar, bu elbisemi eşimin kuzenin düğünü için almıştım.Ne alsak , nasıl bir şey olsa düşünüyorken hoop alışverişe çıktık , bir çok kıyafet denemelerim sonucunda bu elbiseyi denedim ve eşimin de budur demesinden sonra nar çiçeği elbise de karar kıldık.Benim de içime sinip almam en güzeli tabi ki. Kıyafet konusunda eşimin fikirleri büyük önem taşır, hatta çoğu kıyafet seçimim benim seçimlerim değildir, eşime güvenirim.Mağazaların önünden geçerken benden önce bir şey görüp,  anında gösterir çok güzel dene hemen diye, deneyip benden de onay gelince almış bulunuruz:)Her neyse konuyu uzatmadan narçiçeği elbisemi sizlerle paylaşmış bulunmaktayım.:)
 
 
Tamamlayıcı portföy çantam ve ayakkabılarım da bunlardır.:)

^^Matruşka'nın Kalbi^^: Şimdilikdir!

^^Matruşka'nın Kalbi^^: Şimdilikdir!: İkinci yazımdan selamlar. Gecenin kaçı olmuş ben hala ayaktayım.Heme evli olup hem çalışan biri olarak ve bir de İstanbul da yaşıyorsanız z...

24 Nisan 2013 Çarşamba

Şimdilikdir!

İkinci yazımdan selamlar. Gecenin kaçı olmuş ben hala ayaktayım.Heme evli olup hem çalışan biri olarak ve bir de İstanbul da yaşıyorsanız zamanı yetiştirmenin mümkünatı yok.Hakkım da ki yazı da yazdığım gibi ben bir Ankaralı olarak o rahatlığa alışıkken , birden hooop cümbür cemaat topluluğun içine atılmış gibi oldu desem yeridir :) Çocuğu olan arkadaşlar ne yapıyor onu da  merak ediyorum açıkcası.Evde ki sorumlulukların, yapman gerekenler birikince gözünde büyüyor sanki.Ama olsun öyle ya da böyle yapıp işin içinden çıkan hatunlar olduğumuzu çok iyi biliyorum.Blogumla istediğim gibi ilgilenemiyorum bi eksiklik, bi tam olmuş demiyorum sanki, onu da yapıcam çok az kaldı.Kendinize iyi bakın blogcu canlar..

Merhaba! İlk Yayın ve İlk yazım

Merhabaaaa blogcular, anneler,bekarlar,aşıklar,öğrenciler,iş aşıkları, kardeşler ,teyzeler ,yengeler :)...Blogumu açmak sonunda kısmet oldu.Ne zamandır yoğunluktan , ondan bundan
derken içimde ki blog aşkını gerçekleştirememiştim.Ama bekleyen derviş muradına ermiş misali sonunda tak eden bu cana blogumu açmış bulunmaktayım.Gerçi şu an ne yazsam ne
söylesem bilemedim.Normalde takip ettiğim blogları okurken hoşuma gider, bir an önce bende yazsam derdim.Artık sonra ki yazılara diyelim...Umarım yazılarımın devamı gelirr, hep
yazarım çok yazarım inşallah:)